Coachcoaching.nl
Netwerk van coaches
Coachcoaching

Jozien | Coach, therapeut, gezinscoach

Coach, therapeut, gezinscoach - Wijnjewoude - Jozien
Coaching Wijnjewoude
Weinterp 37A
9241 HB Wijnjewoude

✓ Ik bied ook online coaching aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCoaching Wijnjewoude


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere coach op deze website.
---

Coaching is een goede methode om jezelf verder te ontwikkelen, blokkades te doorbreken, uit patronen te stappen die te bepalend zijn (geworden) in je leven.

Coaching kan ook helpend zijn als je niet goed weet wat je wil, bijvoorbeeld in je werk of persoonlijke leven. Een coach heeft niet het antwoord, maar weet wel de weg(en) daar naartoe. Coaching is iets anders dan therapie, maar kan ook in elkaar overlopen.

In mijn praktijk bied ik zowel coaching als therapie aan. Het voordeel daarvan is dat er altijd overgeschakeld kan worden van het één naar het ander als dat nodig is. Soms is een meer therapeutische benadering fijner, en soms meer coachend. Bij mij gaat dat natuurlijk in elkaar over. 

Coaching is een onderdeel geweest van mijn opleiding tot therapeut, ik ben o.a. gestaltcoach. In het kort betekent dit dat ik je zal coachen op een open, niet-veroordelende manier, waarbij contact centraal staat. Dat gaat zowel over het contact met elkaar en jezelf, als met je angsten en verlangens.

Coachingstrajecten via een werkgever zijn ook mogellijk, neem hiervoor persoonlijk contact op.

Opleidingen & registraties

Ik ben vanaf 2006 werkzaam in de hulpverlening. Mijn ervaring ligt in de maatschappelijke opvang met een expertise in huiselijk geweld, en verder in de GGZ en de psychiatrie.

Mijn opleidingen heb ik gevolgd aan de Haagse Hogeschool en het KIN (Kempler Instituut Nederland). Na mijn HBO heb ik een vierjarige opleiding tot therapeut gevolgd, waar ook coaching een onderdeel van is.
Daarnaast en daarna heb ik diverse aanvullende trainingen gevolgd op het gebied van o.a. trauma en gehechtheid, geleide meditatie, non-violent resistance, systeemgericht werken bij (v)echtscheiding en coaching.

Recentelijk ben ik getraind als lichaamswerker en ademtherapeut. Voor mij een belangrijke toevoeging, omdat ik bij mijn clienten vaak zie dat trauma en spanning zich in het lijf manifesteert op allerlei manieren. Dit kan bijvoorbeeld zijn: slecht slapen, niet kunnen ontspannen, hyperventilatie, paniek, fysieke pijnen zoals rugpijn, hoofdpijn en buikpijn, prikkelbare darm en ga zo maar door. Door aandacht te besteden aan de spanning die zich onbewust in het lichaam heeft vastgezet, kunnen we ook op die laag ontladen.

Ik ben lid van de beroepsvereniging NVAGT en de koepelorganisatie RBCZ. Daardoor is een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk, check dit bij uw verzekeraar.
AGB code therapeut: 90106656
AGB code praktijk: 90065894

Specialisaties

Ik ben opgeleid als gestalttherapeut en gestaltcoach. Gestalttherapie is de therapie van het contact. Contact met elkaar, maar bovenal met jezelf.
Gestalt is een oordeelloze, onderzoekende benadering. Qua coaching betekent dat, dat ik er op vertrouw dat het antwoord, of datgene wat je graag wil, ergens in jou zit. Ik hoef en mag (!) dat niet voor je invullen. Maar ik neem wel een standpunt in. Dat is nodig zodat we elkaar tegenkomen en jij kunt voelen wat wel en niet klopt, wat wel en niet prettig is voor je, om zo tot je eigen conlusies te komen.
Een standpunt innemen is iets anders als een diagnose of een label opplakken of een instructie geven over wat iemand zou moeten doen. Het is iets om samen te onderzoeken, ‘dit vind ik, wat vind jij?’ ‘Dit merk ik, wat merk jij?’. De meeste mensen vinden dit erg prettig.

De meest behandelde coachingsvragen in mijn praktijk:

Als het om coaching gaat, zijn de meest voorkomende vragen in mijn praktijk:
- Hoe moet ik verder in mijn relatie/
- Hoe moet ik verder in mijn werk?
- Wat wil ik nou eigenlijk?
- Ik voel me zo gespannen/paniekerig.
- Ik kom steeds in hetzelfde patroon terecht.
- Ik wil ..., maar ik durf niet!

Uiteraard zijn alle vragen, dilemma's, blokkades en hobbels welkom. Coaching en therapie op maat, betekent dat we een traject maken waar jij je fijn bij voelt. Ook losse gesprekken zijn mogelijk. Er is nooit een verplichting om verder te gaan, jij komt wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Tarieven

50 minuten: E85
75 minuten: E120

Een coachinggesprek duurt doorgaans 50 minuten. Voor relatiecoaching of lichaamsgerichte coaching en ademwerk, is het beter om meer tijd te nemen. 

Er zijn mogelijkheden tot vergoeding via de aanvullende verzekering. Ook trajecten via een werkgever zijn mogelijk. Neem hiervoor contact met mij op.

Openingstijden

In overleg.

Ligging


© Coachcoaching.nl - Stress, burnout, relaties, loopbaan
| Disclaimer | Privacy verklaring | Login |