Coachcoaching.nl
Netwerk van coaches
Coachcoaching
Senior Life Coach. Individueel-, Relatie-, en Gezinstherapeut/coach - Wateren - Siety
Coaching Drenthe - Friesland
Wateren 13
8438SB Wateren
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online coaching aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtSiety | Senior Life Coach. Individueel-, Relatie-, en Gezinstherapeut/coach

Coaching Drenthe - Friesland

Een goede relatie begint bij jezelf. Hoe ben je gekomen waar je nu staat en wat heb je geleerd van al jouw ervaringen tot nu toe. Ken jezelf en weet waarom jij de dingen doet zoals je ze doet. Het is belangrijk dat je het primair goed hebt met jezelf, dat je tevreden bent met wie je bent en hoe je er uit ziet. Immers, als je geen verbinding hebt met jezelf, dan krijg je ook geen verbinding met de ander.

Een ander belangrijk thema; hoe sterker jouw sociaal-emotionele intelligentie zich heeft ontwikkeld, hoe dieper de band is die je met de ander kunt opbouwen. Jouw sociaal-emotionele ontwikkeling is ook bepalend voor de wijze waarop jij vorm en inhoud kunt geven aan de relaties die je onderhoudt met je partner, kinderen, familie, vrienden en collega’s.


MIJN WERKWIJZE

Iedere verandering begint met verlangen, inzicht en bewustzijn. Met behulp van de door mij zelf ontwikkelde aanpak en methodieken gaan we snel naar de essentie en houden de vaart erin.

Na het verkrijgen van inzicht en bewustzijn over jezelf en de mensen om jou heen, is het tijd om te onderzoeken wat jouw diepste wensen en verlangens zijn. Met andere woorden; wat wil ik, waar wil ik naar toe? Dat is een heel belangrijk thema, want de ‘wil’ is de menselijke scheppingskracht en daarmee onmisbaar om in je leven doelen te realiseren. Zonder ‘wil’ ben je stuurloos!


SIETY

Voordat ik mij als zelfstandige vestigde heb ik ruim twintig jaar gewerkt in het onderwijs, sociaal cultureel werk, jeugdzorg en GGZ. Zowel in uitvoerende, beleidsmatige en management functies.

 

Vanaf 2003 werk ik als zelfstandig senior coach/therapeut, trainer, opleider en methodiek ontwikkelaar, binnen een organisatieadviesbureau waarvan ik mede-eigenaar ben. Het coachen van mensen op alle niveau's binnen een organisatie is altijd weer verassend en boeiend. Het 'vrijmaken van het potentieel' in mensen op allerlei gebied  is de essentie van wat ik doe.

Naast werk gerelateerde vragen krijg ik als coach steeds vaker te maken met vragen op het gebied van de liefde of juist het ontbreken daarvan.

Dat thema is op mijn lijf geschreven en heeft mij doen besluiten Love (of) my Life te ontwikkelen en te starten. Helemaal volgens mijn eigen recept! Voor mij is 'DE LIEFDE' de belangrijkste drijfveer in het leven. Hierin komt alles samen van wat ik in mijn leven gedaan, geleerd en ervaren heb. Van hieruit een bijdrage leveren aan het liefdesgeluk van anderen, is de drive die mij doet gaan!

Uit eigen ervaring weet ik hoe ingewikkeld en lastig het is de juiste partner en de juiste relatievorm te vinden waarbinnen je je prettig en gelukkig voelt. Na enkele lange relaties heb ik vier jaar geen vaste relatie gehad en heb toen tot op de bodem uitgezocht waarom ik er niet in slaagde mijn behoefte aan een liefdespartner de gewenste vorm en inhoud te geven. Waarom ik verbindingen aanging met partners die niet ‘goed’ voor mij waren en vooral wat dat met mijzelf te maken had.

Door heel intensief en bewust dit proces – en met de nodige hulp – te doorlopen, door te focussen op wat ik diep van binnen nodig had en echt te vertrouwen op mijn eigen intuïtie, heb ik mijn levenspartner gevonden. Alweer 20 jaar ben ik daar blij en gelukkig mee, en dat gevoel gun ik jou ook!

 

Herken jij jezelf in mijn verhaal, en heb je geen zin in lange omwegen? Of heb je de liefde al wel goed op orde, maar de rest van je leven nog niet? Geen probleem. Je kunt met iedere levens- of werkvraag  bij mij terecht. 

Maak een afspraak voor een succesvolle aanpak zonder omwegen. Want samen gaan we voor het resultaat!

Siety

Opleidingen & registraties

Opleidingen

 • Pedagogische Academie
 • HBO Management en Organisatie
 • Instituut voor Psychosynthese
 • Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling Cursussen/Certificaten/Bijscholing

 • Essentie Coaching
 • Leven met Verlies en Rouw
 • Omgaan met Burn-Out
 • Oplossingsgericht Management en Coaching
 • Pessotherapie
 • Psychodrama & Transactionele Analyse
 • Relatietherapie en Opstellingen
 • Sekse Specifiek Werken
 • Ziekte en Spirituele Bewustwording
 • Big Heart Big Mind


Werkervaring

 Voordat ik mij als zelfstandige vestigde heb ik ruim twintig jaar gewerkt in de hieronder genoemde sectoren, in zowel uitvoerende, beleidsmatige als management functies

 

 • Onderwijs: School Internaat Geestelijk gehandicapte kinderen
 • Onderwijs: Deeltijd KMBO, vroegtijdig schoolverlaters
 • Sociaal Cultureel werk: Randgroepjongerenwerk., jongeren – en meidenwerk
 • Verslavingszorg, preventie
 • Verslavingszorg, commercialisering van diensten
 • GGZ Vrouwen Hulpverlening
 • Jeugdhulpverlening: Intensieve Orthopedagogische Gezinshulpverlening

 

Vanaf 2003 werk ik als zelfstandig senior life coach/therapeut, trainer, opleider en methodiek ontwikkelaar, binnen een organisatieadviesbureau waarvan ik mede-eigenaar ben.
Daarnaast ben ik in 2017 gestart met Love(of) my Life.

Specialisaties

Ondanks (of misschien wel dankzij) mijn grote diversiteit aan banen, functies en ervaringen, heb ik er heel bewust voor gekozen anderen te helpen met thema's op het gebied van de liefde. Singles die verlangen naar de liefde, stellen die worstelen met de liefde en gezinnen waar de liefde uit balans raakt. Daarnaast zijn alle 'andere' thema's waar mensen mee komen (levens- en werkvragen) terug te herleiden naar de onderwerpen die gaan over de relatie met jezelf en je relatie met de ander.

  

 

RELATIECOACHING VOOR SINGLES MET EEN PARTNERWENS

Jouw grote liefde vinden, daar ga ik je bij helpen. Succes in de liefde vraagt een goede voorbereiding en misschien is dit wel de belangrijkste fase naar een fijne (misschien wel levenslange) liefdesrelatie.


In deze fase van terugkijken en voorbereiden is Love (of) my Life jouw gids! Een fase die leidt tot inzicht en overzicht. Zowel in jezelf als in jouw eventuele vorige relatie(s)! Leren van het verleden is een belangrijke stap in de voorbereiding naar een fijne liefdesrelatie.

Maar vooral gaan we op zoek naar wat jij zoekt in jouw nieuwe liefde en uiteraard ook wat jij te bieden hebt. Bijvoorbeeld:

 • Jezelf goed leren kennen m.b.t. gedrag, karakter, kwaliteiten, gewoontes en eigenschappen 
 • Maar ook wensen, dromen, ambities, hobby’s, opleiding, werk, afkomst en sociaal netwerk
 • Eventueel terugkijken naar eerdere relaties, wat ging er goed en wat wil je anders?
 • Leren van de ervaringen in jouw verleden, zodat je er profijt van hebt in de toekomst.
 • Heb je een gezond zelfrespect en gevoel van eigenwaarde?
 • Heb je een reëel beeld van jezelf en reële verwachtingen van een partner?
 • Inzicht krijgen in zeven belangrijke eigenschappen die noodzakelijk zijn voor een duurzame relatie.
 • Het samenstellen van een profiel van jouw gewenste partner, wat gaat die partner jou bieden?
 • En uiteraard het samenstellen van jouw eigen profiel, wie ben je en wat heb jij te bieden?


Nu ben jij er helemaal klaar voor om jouw liefde te zoeken en te ontmoeten.

Met inzicht, overzicht en zelfvertrouwen. Je gaat je comfortzone verlaten en samen maken we een plan van aanpak, zodat je doelgericht te werk kan gaan en daarmee kostbare tijd en teleurstellingen bespaard. Er zijn natuurlijk heel veel manieren om met iemand in contact te komen, en wij gaan samen op zoek naar welke manier het beste bij jou past.

Kies je voor internet daten, dan selecteren we samen enkele van de betere datingsites en stellen een aantrekkelijk en realistisch profiel van jou samen. Als jij dat wilt, kunnen we samen zoeken naar potentiele partners en/of beslissen op welke uitnodigingen je wel of niet reageert. 

Je krijgt de support van mij die je nodig hebt. Zowel in de voorbereiding op een date, als na afloop van een date, kun je gebruik maken van mijn kennis, ervaring, handige tips en adviezen (ook telefonisch of via Whatsapp).

 

RELATIETHERAPIE

Een partner vinden is prachtig, maar een fijne relatie houden.... dat is de kunst!

Heb jij ook wel eens twijfels over je relatie? Vind je je partner nog wel aantrekkelijk, maar is het WOW gevoel voorbij? Jullie hebben steeds vaker ruzie? De gedachte: ‘is dit wel de ware?’ dwaalt steeds vaker door je hoofd? Geen zorgen, dit heeft iedereen van tijd tot tijd. Maar in hoeverre moet je je twijfels negeren? En wanneer is het tijd om actie te ondernemen? En wat kun je dan doen?


Bij relatietherapie beginnen we met het gezamenlijk onder woorden brengen wat er precies speelt in jullie situatie. Waardoor ontstaan ergernissen, verwijdering, boosheid, teleurstelling? Maar ook wat gaat er wel goed, wat bindt, waar vind je elkaar en wat staat er op het spel? Is er in de basis voldoende liefde en verlangen om het samen weer goed te krijgen? Dan kunnen we aan de slag met wat er nodig is om een structurele verbetering van jullie relatie te bereiken.

 

Voor het in stand houden van een goede relatie, is het belangrijk dat beide partners een gelijkwaardig bewustzijn hebben over de situaties die leiden tot spanningen, teleurstellingen en boosheid. Situaties die plezier en geluk in de weg staan. Daarover communiceren met elkaar geeft inzicht in waar je geluk en verbinding ervaart en wat juist voor irritatie en verwijdering zorgt. Het helpt om sneller, en op een overstijgende manier tot oplossingen te komen. 


Wat relatietherapie kan opleveren

 • Jullie leren jezelf te bevrijden van knellende patronen en daardoor jezelf en de ander beter te begrijpen.

 • Jullie ervaren overstijgend inzicht in welke processen er precies spelen binnen jullie relatie en welke (on)bewuste mentale- en emotionele patronen verantwoordelijk zijn voor jullie problemen.

 • Niet alleen wordt duidelijk wat er nodig is om het vertrouwen terug te winnen, ook komen inzichten binnen bereik die jullie in staat stellen de relatie verdieping en verbreding te geven.

 • Toegenomen individueel zelfvertrouwen geeft een basis om je eigen grenzen te bewaken en de grenzen van je partner te respecteren.

 • Een nieuwe gezamenlijke taal leidt tot meer respect, vertrouwen en betere communicatie


Het kan voorkomen dat partners erachter komen dat er onvoldoende motivatie en draagkracht is om de relatie voor te zetten. Ook dan kan ik ondersteuning bieden om op een respectvolle manier afscheid van elkaar te nemen en in harmonie samen de eventuele kinderen op te voeden.


GEZINSTHERAPIE

Opvoeding, hoe doe je dat?

Er zijn diverse situaties te bedenken waarin je als opvoeders / ouders hulp van een gezinstherapeut kan gebruiken. Of je nu een co-ouder bent, een alleenstaande ouder, een traditioneel gezin vormt of een samengesteld gezin. Op een bepaald moment kan het zo zijn dat je niet meer weet hoe je met je kinderen moet omgaan en / of opvoedsituaties kunt oppakken.


Wat levert gezinstherapie op?

 • Jullie ervaren overstijgend inzicht in welke processen er precies spelen binnen jullie relatie en gezin, en welke (on)bewuste mentale- en emotionele patronen verantwoordelijk zijn voor jullie problemen.
 • Niet alleen wordt duidelijk wat er nodig is om het vertrouwen terug te winnen, ook komen inzichten binnen bereik die jullie in staat stellen de relatie met elkaar als partner -maar ook tussen ouders en kinderen, en kinderen onderling – verdieping en verbreding te geven.
 • Toegenomen individueel zelfvertrouwen geeft ieder gezinslid een basis om de eigen grenzen te bewaken en de grenzen van andere gezinsleden te respecteren.
 • Een nieuwe gezamenlijke taal leidt tot meer respect, vertrouwen en betere communicatie.
 • Door het verkrijgen van inzicht en overzicht wordt het mogelijk een koers te bepalen naar wat je wèl wilt bereiken met je gezin, in plaats van alleen te benoemen wat je niet meer wil.
 • Als stel kom je samen op één lijn wat betreft de opvoeding van de (stief)kinderen, je leert omgaan met conflicten en met de invloeden van ex-partners op je gezin.
 • Als ouders krijg je praktische handvatten, tips, advies en inzichten over opvoedingsthema’s en gezinssystemen.
 • Bovendien ontwikkel je opvoedingsvaardigheden en een duidelijke visie op het omgaan met stiefkinderen.
 • Jullie krijgen de regie (terug) over de opvoeding en leert je vooral te focussen op wat er juist goed gaat in plaats van wat er niet goed gaat.
 • Het uiteindelijke effect is meer rust, vertrouwen, verbinding, positieve energie en harmonie binnen je gezin.

De meest behandelde coachingsvragen in mijn praktijk:

Ongeveer de helft van mijn cliënten zijn singels met een partnerwens. Thema's die vaak voorkomen zijn:

 

 • Hoe en waar vind ik een nieuwe liefde.
 • Angst voor en onzekerheid over het aangaan van een nieuwe relatie. Bang weer gekwetst te worden.
 • Geen inzicht in de oorzaken van het mislukken van eerdere relaties.
 • Patronen vinden in (verkeerde) partnerkeuzes en dat willen doorbreken.
 • Verlangen naar een nieuwe liefdesrelatie na het verlies van een partner en de houding van kinderen, familie, vrienden en anderen in de omgeving.
 • Allenstaande ouders die graag een relatie willen maar niet durven.
 • Hoe zorg ik er voor dat ik in een nieuwe relatie ook goed voor mijzelf zorg. Hoe bewaak ik mijn eigen grenzen binnen de relatie?
 • Hoe krijg ik weer voldoende zelfvertrouwen, nadat ik verlaten ben door mijn partner?

 

 De andere helft heeft relatieproblemen en/of gezinsproblemen.

 

Dit zijn enkele voorbeelden van de thema’s waar mijn cliënten tegen aanlopen.

Vaak zit het in onbewuste processen, oude patronen en onuitgesproken zaken en blokkades die zich naar verloop van tijd hebben opgestapeld. 

  

 • De passie is verdwenen. Wat voelen we nog voor elkaar? Is er nog genoeg basis om de relatie te behouden of niet? Hoe vinden we elkaar opnieuw?
 •  Er is veel ruzie in huis met name door verschil in omgaan met en opvoeding van de kinderen. Dit speelt met name vaak bij samengestelde gezinnen, de zogenaamde. ‘Bonusfamilies'.
 • Door de hectiek van het hebben van een gezin met jonge kinderen dreigen we elkaar kwijt te raken en uit elkaar te groeien.
 • De gevolgen voor kinderen in een nieuwe relatie en het vorm en inhoud geven aan de nieuwe gezinssamenstelling.
 • Voor de buitenwereld lijkt het alsof alles goed gaat, maar van binnen gaat het gemis aan intimiteit en seksualiteit opspelen…
 • Door ‘miscommunicatie' laaien de emoties soms hoog op. Hoe kunnen we deze patronen van ergernis en destructie doorbreken?
 • Hoe geven we vorm aan een goed ‘nahuwelijk’ in het belang van de kinderen?
 • Verandering zoals ziekte, ongevallen, werkloosheid, depressie. Als een van de partners hiermee te maken krijgt verandert het hele systeem. Hoe kom je hier samen doorheen?
 • Afhankelijkheid, isolement en symbiose. Hoe doorbreek je deze patronen zodat er weer een gezond en gelijkwaardig contact ontstaat? Met voldoende autonomie voor beiden?

Andere levens- of werkvragen:

Eigenlijk zijn alle 'andere' thema's waar mensen mee komen (levens- en werkvragen) terug te herleiden naar de onderwerpen die ik hierboven beschreven heb. Ze gaan in basis allemaal over de relatie met jezelf en je relatie met de ander.

Enkele voorbeelden:

 • contact en verbinding
 • sturen en loslaten
 • beter samenwerken
 • zelfvertrouwen vergroten
 • proactiever worden
 • meer geluk en blijdschap ervaren
 • balans tussen kracht en gevoel
 • omgaan met spanning en stress
 • voorkomen van burn-out /spankracht vergroten

Tarieven

KOSTEN OF INVESTERING?

Kosten zijn noodzakelijke uitgaven waar je doorgaans weinig plezier aan beleeft. Maar geld besteden aan het vinden van een levenspartner, het verbeteren van je liefdesrelatie of het herstellen van de harmonie in je gezin, dat is een investering in jou/jullie zelf!

De prijs van een individuele sessie – van maximaal anderhalf uur – bedraagt € 95,- en voor partnergesprekken € 125,- beiden inclusief BTW.

Voor mijn support buiten de sessies (bijvoorbeeld voor tussentijds contact – via telefoon, Whatsapp, Messenger of e-mail – voorafgaand en/of na afloop van gesprekken) spreken we vooraf en in onderling overleg een prijs af. Die prijs is afhankelijk van jouw wensen en behoefte. 

INTAKE/VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING

Uiteraard is het mogelijk om vrijblijvend kennis te maken en wederzijds te ervaren of we samen daadwerkelijk een traject starten. Zo'n kennismaking duurt maximaal een half uur en is kosteloos. 

In de praktijk gebeurt het meestal dat het kennismakingsgesprek snel de diepte in gaat en gezamenlijk besluiten we dan of we direct starten met een intake en de eerste sessie. In dat geval is de sessie uiteraard niet kosteloos en geldt het van toepassing zijnde tarief.

Ligging


© Coachcoaching.nl - Stress, burnout, relaties, loopbaan
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Login