Coachcoaching.nl
Netwerk van coaches
Coachcoaching

Ilse van Schalkwijk | Psychosociaal therapeut - Coach

Psychosociaal-therapeut---Coach-Rhoon
Heuvelsteijn 93
3162 SE Rhoon

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCoach Rhoon


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere coach op deze website.
---

Welkom op mijn profiel. Ik ben Ilse van Schalkwijk en werkzaam als coach. Op sommige moment kan je onbalans in je leven ervaren. Iedereen ervaart dat weleens. Drukke tijd op je werk, te veel zorgen voor de kinderen, als mantelzorger voor een ander of zelf ziek geweest, allerlei gebeurtenissen waardoor je uit balans kunt raken. Met allerlei risico’s daarbij zoals angsten, stress of burn out. Goed dat je nu hulp zoekt!

 

 

Ik kan je helpen bij stress klachten en angsten. Door je in verbinding te brengen met jouw gevoelens waardoor je leven lichter wordt.

 

Soorten klachten

Ik begeleid volwassenen en kinderen (vanaf 16 jaar) bij:

- de gevolgen van pesten

- burn out

- het verwerken van verlies

- depressie

- hooggevoeligheid (HSP)

- eetstoornissen

 

 

Mijn aanpak

Tijdens de intake bespreken we jouw hulpvraag en jouw klachten. Ik kijk naar de oorzaak en door naar je te luisteren gaan we met oefeningen aan de slag, waardoor een diepgaande verandering bij je gaat plaatsvinden.

 

In het begin zijn de sessie meestal wat dichter op elkaar zodat ik je goed kan ondersteunen in het veranderingsproces. Vervolgens is er wat meer tijd tussen.

 

De kosten voor de sessies worden over het algemeen deels vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Het voordeel hierbij is dat je geen eigen risico hoeft te betalen. Als je wilt weten hoe het precies zit, neem dan even contact op met je verzekeraar. Mijn AGB code is 9005939.

Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.en gaan niet ten koste van je eigen riscio. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.

 

Therapievormen

 

Tijdens de sessie maak ik gebruik van oefeningen die komen uit de volgende therapievormen:

 

  • Acceptance and Commitement Therapy (ACT)


ACT is een gedragstherapie waarin cliënten leren om het zinloze gevecht met vervelend gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden gaat uiteindelijk ten koste van een vitaal een waardevol leven. De focus van ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Deze is gestoeld op zes zuilen, mindfulness, acceptatie, zelf als context, loskomen van gedachten, waarden en toegewijd handelen.

 

De oefeningen zorgen voor een speelse levenshouding, waarbij alle angsten en pijn die bij het leven hoort, op de koop toe wordt genomen.

 

  • Emotioneel lichaamswerk (EML)

 

Emotioneel lichaamswerk is een methode waarbij het lichaam als ingang gebruikt wordt om bewuster te worden van jezelf, jouw lichaam, jouw gevoel en de invloed van gedachten en gedrag. Onverwerkt emoties slaan op het lichaam door spierspanning, minder energie en stress gerelateerde klachten. Op emotioneel niveau kunnen ze leiden tot vervlakking van je gevoelsleven, piekeren en andere psychische klachten.

 

Emotioneel lichaamswerk leert je de emoties te aanvaarden en gericht uiting te geven aan wat er in je leeft. Hierdoor gaat je levensenergie weer stromen.

 

  • Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR)

 

EMDR is een kortdurende geprotocolleerde en wetenschappelijk bewezen behandeling. Deze methode wordt gebruikt om traumatische gebeurtenissen te verwerken bijvoorbeeld bij heftige angsten van een ongeluk, dood van een dierbare, ziekte of iets vergelijkbaars.

Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als onderdeel van de behandeling worden toegepast. Door deze intensieve methode komt de cliënt los van de 

 

  • Voice dialogue (VD)

 

Voice dialogue is een manier om met jezelf in gesprek te gaan. Volgens de VD hebben we verschillende kanten, delen of sub persoonlijkheden die allemaal met andere ogen naar de wereld kijkt. We zijn ons vaak niet bewust van deze Ikken. Al deze ikken hebben verschillende gedachten en gevoelens. Het is leuk en leerzaam om naar deze ikken te kijken. Je leert inzicht te krijgen in je eigen gedrag en waarom dat soms niet effectief is. En je ontdekt hoe je gedrag kunt ombuigen.

 

Praktische info

Werktijden: ma, di, do en vr 8.45 - 15.00
Tarieven: 80 euro per uur
Sessieduur: 90 minuten (120 euro)
Opleidingen: NEM Academy, Breda
Beroepsvereniging: Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)

Ligging


© Coachcoaching.nl - Stress, burnout, relaties, loopbaan
| Disclaimer | Privacy verklaring | Login |