Coachcoaching.nl
Netwerk van coaches
Coachcoaching
Coach en relatiecoach - Oegstgeest - Ninian Sammels
Coach Oegsgeest
Rhijngeesterstraatweg 40d
2341 BV Oegstgeest
Stuur een bericht


Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtNinian Sammels | Coach en relatiecoach

Coach Oegstgeest

Als coach begeleid ik je om antwoorden te vinden op vragen die gaan over wat je wìlt en wat je kúnt.

 

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

Is coaching een vorm van therapie? Of therapie misschien een vorm van coaching? Er bestaan duidelijke overeenkomsten tussen de coaching en therapie.  Maar wat zijn de overeenkomsten en verschillen? 

 

Het verschil tussen coaching en therapie zit hem ‘simpel gezegd’ in het gegeven dat coaching zich richt op hoe je je verhoudt tot de buitenwereld en therapie op hoe je je verhoudt tot je binnenwereld. 

 

Als coach begeleid ik je naar verandering(en) in de buitenwereld. Vaak is er sprake van een ‘ontwikkelingsvraag’, waar vervolgens doelen aan worden gekoppeld. Doelen kunnen liggen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zakelijke capaciteiten en/of vaardigheden. Om die doelen te bereiken kijken we onder andere naar je huidige doen en laten.

Coaching is daarom ook praktischer en meer handelingsgericht dan therapie. 

 

Bij therapie ligt de focus meer op het ‘verhelpen’ van mentale blokkades of psychische klachten, waarbij er door middel van gesprekken onderliggende oorzaken naar boven worden gehaald. Daarnaast wordt er gestreefd naar een ander, hersteld, welbevinden. In een therapietraject is er vaak meer tijd nodig voor het behalen van de doelen.

 

 

Coaching versus therapie

Coaching is géen therapie en het is ook niet de bedoeling dat het als therapie wordt opgevat. Het kan wel uitmonden in therapie. Voor mensen die overwegen om een vorm van therapie te gaan volgen, biedt coaching wél een goed alternatief. 

 

Een belangrijk verschil tussen een coach en een therapeut is het doel dat zij willen bereiken met de cliënt. 

 

Als coach ga ik samen met jou op zoek naar een oplossing voor je probleem. Daarnaast gaat coaching vooral over de toekomst. Als coach ondersteun ik je in je situatie, het verbeteren van je prestaties en het creëeren van wenselijke situaties. Tijdens de coaching voornamelijk uitgegaan van je talenten en de optimale benutting daarvan.

 

Therapie richt zich daarentegen hoofdzakelijk op het oorspronkelijke, onderliggende probleem, om zo het probleem te achterhalen, met als uiteindelijke doel vermindering van je psychische klachten en verbetering van je functioneren. 

 

Een psycholoog of (psycho)therapeut gaat dus ín op het verleden.

Het doel van therapie is het verminderen van psychische klachten en eventuele disfunctioneren, zodat je welbevinden zich (kan) herstelt(len).

 

 

Wat is de juiste keuze?

Coaching kan een goede behandelmethode zijn wanneer je een bepaalde eigenschap wilt versterken of ontwikkelen of meer inzicht te krijgen in je persoonlijke wensen en doelstellingen.  

 

Met een coach probeert je ervoor te zorgen dat je zo veel mogelijk manieren vindt en ontwikkelt die je effectiviteit vergroten, waardoor je gestelde doelen kunnen worden behaald.  

 

Kortgaand: wanneer het goed gaat, maar je op een specifiek vlak hulp nodig hebt dan kun je het beste kiezen voor coaching. 

 

Als je een probleem hebt waar je al langer mee worstelt en waar jouw (geestelijke) welzijn onder te lijden heeft, bijnvoorbeeld een sterfgeval, verlies, paniekaanvallen of een verslaving, dan is psychotherapie een betere optie. Als je meer uitleg wilt, kijk ook eens op mijn site voor psychotherapie. 

 

Tarieven

  • Psychotherapie 110 euro
  • Relatietherapie 150 euro

Ligging


© Coachcoaching.nl - Stress, burnout, relaties, loopbaan
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Login