Coachcoaching.nl
Netwerk van coaches
Coachcoaching

Lisa | Coach voor persoonlijke ontwikkeling

Coach voor persoonlijke ontwikkeling - Heemstede - Lisa
Cruquiusweg 1
2102 LS Heemstede
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Welkom op mijn pagina.
Mijn naam is Lisa en ik ben als zelfstandig coach gevestigd in Heemstede.

Are you looking for an English-speaking coach? Please contact me. I don't have a waiting list, so it is easy to make your first appointment.

Ben je op zoek naar een coach bij wie die je op korte termijn terecht kunt? Wees welkom. Ik heb veel ervaring met het coachen van mensen bij persoonlijke problemen, thuis of op het werk. Sommigen hebben daarbij zowel mentale als lichamelijke (spannings)klachten.

 

De begeleiding
Het uitgangspunt is je hulpvraag en het doel dat je wilt bereiken. Dat bepaalt het traject dat we samen doorlopen. Ik begin altijd bij wat er nu voor je speelt en hoe dat zo gekomen is. Het kan ook zijn dat er dingen uit je verdere verleden spelen die doorwerken en dus aandacht vragen.

 

In combinatie met coachingsgesprekken werk ik met EMDR en cognitieve hypnotherapie en daarnaast - lichaamsgericht - met Craniosacraaltherapie en de Buteyko-methode (ademtherapie). We bespreken wat voor jou persoonlijk passend is. Als het belangrijk is voor je herstel en ontwikkeling leer je oefeningen en vaardigheden waar je tussen de sessies thuis mee verder gaat.  

 

Tijdens onze sessies blijf ik je vooruitgang monitoren, gaan we soms dieper op een onderwerp in, of pakken we iets anders op wat je op dat moment bezig houdt. Ik reageer flexibel op wat er op dat moment nodig is. Ik sluit aan op wat jij vertelt en ervaart.


Over mezelf
Ik heb een therapiepraktijk sinds 2017. Sindsdien heb ik ruim 250 clienten op verschillende manieren kunnen helpen. Ik doe dat met de specialistische opleidingen die ik heb gevolgd en mijn persoonlijke levenservaring. Daarnaast blijf ik met na- en bijscholing mijn kennis en coachingsvaardigheden uitbreiden.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Lisa

Opleidingen & registraties

Voordat ik mijn praktijk begon werkte ik als bedrijfskundige en HRM adviseur. Hiervoor heb ik deze diploma's gehaald:

 • 2008: Master of Business Administration (MScBA), Rijskuniversiteit Groningen
 • 1991: Personeelswetenschappen (drs.); Universiteit Tilburg
 • 1987: Psychologie (propedeuse), Universiteit Utrecht

 

Sinds 2019 ben ik aangesloten bij Vereniging Integrale Vitaliteitkunde en Register Beroepsoefenaar Complementaire Zorg (RBCZ). Daarmee ook erkend door de (meeste) zorgverzekeraars.

 

Opleidingen en bijscholingen voor mijn werk als coach en therapeut zijn:

 • 2022-2023: Trainingen in Craniosacraaltherapie bij het Upledger Instituut
 • 2019-2022: Bijscholingen Buteyko-methode
 • 2020-2021: EMDR-master practitioner, BiVT
 • 2018: Opleiding Buteyko-therapeut bij Buteyko Academie;
 • 2018: Cursus Pijnanalyse en pijnbehandeling bij ITON;
 • 2018: Masterclass Klinische hypnose bij NVVH
 • 2017-2018: Psychosociale en Medische Basiskennis bij CIVAS
 • 2016-2017: Cognitive-Behavioural Hypnotherapy, bij The UK College of Hypnosis & Hypnotherapy, Londen

Specialisaties

EMDR-therapie

EMDR kunnen we inzetten als je last blijven houden van een of meer ingrijpende ervaringen. Dit is het geval als die herinneringen terugkomen in situaties die lijken op de traumatiserende gebeurtenis. Dat kan gepaard gaan met heftige emoties, levendige beelden en lichamelijke reacties waaronder hyperventilatie of pijnklachten. Met EMDR verwerkt je de herinnering zodat je niet meer getriggerd wordt als een soortgelijke situatie gebeurt.

 

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een comfortabele methode bij stress, angsten en fobieën en in het bijzonder ook bij pijnmanagement. In hypnose word je door mij geleid met therapeutische suggesties die ik afstem op het probleem en het doel dat je wilt bereiken.
Met behulp van je verbeeldingskracht leer je negatieve, ondermijnende gedachten om te buigen in positieve, helpende gedachten, wat doorwerkt op je emoties en lichamelijke sensaties.

 

Craniosacraaltherapie

Bij craniosacraaltherapie werk ik met zachte manuele technieken gericht op gespannen gebieden in het lichaam. Tijdens de behandeling lig je gewoon gekleed op de behandeltafel. Mijn behandeling heeft als doel het (her)vinden van ontspanning, het ondersteunen van herstel van stress of trauma of het verminderen van pijn.

 

Buteyko-ademtherapie

De Buteyko-methode leer je tijdens 5 consulten. Het doel van methode is het herstellen van de neusademhaling en normale, functionele adempatronen. De methode is effectief bij luchtwegaandoeningen, maar ook bij stress en angstklachten, hyperventilatie, hoge bloeddruk en slaapproblemen. Tijdens de sessies leg ik uit wat een gezonde ademhaling is en leer je alle oefeningen die voor jou geschikt zijn. Thuis ga je daar actief mee aan de slag. Tijdens de sessies evalueren we je vorderingen.

Tarieven

 • Voor een los consult van 60 minuten: € 90,00 

 • Bij een prepaid pakket van 5 sessies: € 82,50 per consult

 • Bij trajecten via de werkgever gelden aangepaste tarieven.

 


Vergoeding

Mijn sessies kunnen in sommige gevallen door zorgverzekeraars (deels) vergoed worden uit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg. Informeer hierover bij mij én bij je verzekeraar.

Een afspraak kan kosteloos tot 24 uur voor de afspraak worden gewijzigd, en tot 48 uur voor de afspraak worden geannuleerd.

Openingstijden

Maandag: 09:00-17:00 en 19:00-20:30
Dinsdag: 09:00-17:00
Woensdag: 09:00-17:00 en 19:00-20:30
Donderdag: 09:00-17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00

Via mijn online-agenda kun je makkelijk je afspraak inplannen en verzetten.

Ligging


© Coachcoaching.nl - Stress, burnout, relaties, loopbaan
| Disclaimer | Privacy verklaring | Login |