Coachcoaching.nl
Netwerk van coaches
Coachcoaching

Barbara | Psycholoog NIP & Buitencoach - Wandelcoach

Psycholoog-NIP-&-Buitencoach---Wandelcoach-Den Dolder
Wandelcoach Bilthoven
Tolhuislaan 46 A
3734 GL Den Dolder
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online coaching aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht



Psycholoog - Wandelcoach Bilthoven

Ik ben Barbara, psycholoog NIP en coach. Gespecialiseerd in: het aanbrengen van meer rust, balans en stresssbestendigheid, versterken van relaties zowel thuis als op het werk, versterken van je zelfbeeld, goed in je vel komen, uit je burn-out komen, beter leren slapen, leren dingen anders te durven doen dan je gewend bent, opdoen van zelfinzicht, doorbreken van patronen en veerkrachtiger worden thuis en op het werk. 

Bij mij ben je welkom voor (buiten)coaching, waarbij we ons richten op hetgeen waar jij je wit versterken en of ontwikkelen.

We gaan samen naar buiten en zetten de natuur in als metafoor om inzichten te verkrijgen. Velen onderzoeken tonen het positief effect aan van de natuur op ons brein. Het helpt ons om minder woorden nodig te hebben, thema's in ons leven eenvoudiger te visualiseren en inzichten komen makkelijker voelbaar naar boven. Daarnaast draagt het bewegen ook bij aan onze vitaliteit.

De intake vindt wel binnen plaats en ook als het heel slecht weer is kunnen we uitwijken naar de fijne praktijk. 

Wat kun je verwachten bij mij? Een warme en persoonlijke benadering en setting, wetenschappelijk onderbouwde coaching en iemand die je doelgericht helpt stap voor stap weer de juiste richting op te gaan en jezelf te versterken. 

Ik zie coaching als een gezamenlijk proces waarbij we ontdekken wat momenteel belemmeringen voor je zijn om veranderingen door te voeren. En vooral kijken we wat er nodig is om weer de juiste richting uit te kunnen gaan en jezelf te versterken. Ik open je ogen om anders naar dingen te leren kijken, help je te experimenteren met nieuw gedrag en om meer te leren voelen wat je nodig hebt. 

 
Mijn praktijk ligt in Den Dolder, centraal tussen Bilthoven, Zeist en Soest.

 

Concrete stappen

We beginnen altijd vanuit het 'hier en het nu'. Vanuit daar zet je concrete stappen tot verbetering, waarbij kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Tussen de (buiten)sessies door ga je meestal actief aan de slag met doe- en denkoefeningen. 

Soms is het nodig een laag dieper te gaan en terug te blikken op het verleden (waar heb je misschien onjuiste conclusies over jezelf getrokken). 

Mijn clienten beschrijven mij als laagdrempelig, fijn in het contact, optimistisch, empatisch, doelgericht, humorvol, to the point en flexibel.

 

 

Wat jij nodig hebt

Qua methodiek kijken we wat jij nodig hebt, maar werken we altijd met wetenschappelijk onderbouwde technieken. Ik werk veel met cognitieve gedragstherapie waarbij we gedrag en gedachten onderzoeken. En je zo meer (be)grip krijgt op/voor je emotionele wereld. 

Ook werk ik veel met oplossingsgerichte technieken, waarbij je je bewuster wordt van de positieve uitzonderingen. Effect hiervan is dat coaching ook leuk is en je zelfvertrouwen en kwaliteiten groeien. 

Ook ACT (Acceptance Commitment Therapie) gebruik ik regelmatig, waarbij je leert te stoppen met vechten en je meer naar je waarden leert leven. 

En tot slot zetten we de natuur is als metaforor voor thema's uit je eigen leven. Dit zodat je snel tot de kern komt en van daaruit naar de oplossing toe kunt gaan werken. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Barbara

Online therapie

Soms kan het handig zijn om tussendoor een consut online (via beeldbellen) te doen. Helemaal wanneer het coachtraject wordt aangeboden vanuit je werkgever en je op een werkdag niet alle reistijd kwijt wilt of kunt zijn. 





Mededeling inzake corona-pandemie

Wat een bijkomend voordeel aan de wandelcoaching is dat we de 1,5 meter afstand tussen ons in goed kunnen waarborgen.

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

 • Relatiecoaching (EFT)
 • Burnoutcoaching 
 • VGCT: cognitieve gedragstherapie 
 • ACT
 • EMDR 
 • ISMC (International Sleep Medicine Course)
 • Arbeids & Organisatiepsychologie (MSc.) Universiteit Utrecht

 

Registraties:

 • NIP: Nederlands Instituut voor Psychologen
 • NFG: Nederlandse Federatie Gezondheidszorg
 • RBCZ: Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

 

 • AGB code:94-011794

Specialisaties

Ik ben gespcialiseerd op werk en burn-outgerelateerde thema's. Heb je het gevoel overspoeld te worden met werk en zie je door de bomen het bos niet meer? Wil je meer leren voelen wat je nodig heb en niet meer zo over je eigen grenzen heen donderen? Wil je een betere werk-privebalans? Of gewoon meer rust in je kop? Met al deze vraagstukken ben jij mij aan het juiste adres.  

Ook bij het je versterken op werkgerelateerde thema's help ik je graag of wanneer je zelf door eigen patronen heen wilt breken. Ook als je bijvoorbeeld meer helder wilt krijgen wat je nu eigenlijk wilt, kunnen we samen goed aan de slag. 

Het aantal sessies hangt af van waar je aan wilt werken, maar varieert tussen de vier a twaalf sessies. 

De meest behandelde coachingsvragen in mijn praktijk:

- Hoe kom ik weer beter in mijn energie?
- Hoe krijg ik weer meer plezier in mijn werk?
- Hoe creer ik een betere balans? 
- Hoe zorg ik beter voor mezelf (grenzen stellen, keuzes maken, nee leren zeggen)
- Past deze baan wel bij me en wat wil ik eigenlijk?
- Hoe kan ik bepaalde eigenschappen/kwaliteiten die ik nodig heb op mijn werk versterken? 

Tarieven

De (buiten)sessies zijn 115,- per sessie. In principe wordt coaching niet vergoed.  Wel is de werkgever vaak bereid om de kosten (deels) op zich te nemen. Ik kan daarvoor altijd een gepaste offerte sturen naar je werkgever. 

Wanneer je ondernemer bent, kun je de kosten voor het coachtraject opnemen als kosten voor je bedrijf. Dit is fiscaal aantrekkelijk. 

Wanneer blijkt dat je vraag toch meer therapiegerelateerd is, dan kom je afhankleijk van je polis wel in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding vanuit het aanvullende pakket. 

Verder is het belangrijk te vermelden dat ik altijd eerst een kosteloze en vrijblijvende telefonische kennismaking me je heb. 

 

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 09:00 - 17:00
Woensdag -
Donderdag 09:00 - 16:00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


© Coachcoaching.nl - Stress, burnout, relaties, loopbaan
| Disclaimer | Privacy verklaring | Login |