Coachcoaching.nl
Netwerk van coaches
Coachcoaching

Leontine | coach - ACT trainer - psychosociaal therapeut - counselor - stressmanagement

coach---ACT-trainer---psychosociaal-therapeut---counselor---stressmanagement-Grave
Coaching Grave
Pijlstaart 8
5361 SB Grave
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online coaching aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCoaching Grave

Heb jij last van stress of depressieve gevoelens? Heb je het gevoel dat je “in kringetjes rond blijft draaien” of vast loopt in jouw situatie? Ik help jou graag om weer grip te krijgen!


Je bent van harte welkom bij mij voor een goed gesprek waarbij er zonder oordeel écht naar je geluisterd wordt. Even de tijd nemen om bewust naar jezelf te kijken en te luisteren kan heel verhelderend zijn.

 

Op deze manier kun je onderzoeken wat de daadwerkelijke bron van jouw stress is. Ik help je graag door heel goed naar jou te luisteren en te kijken, verbanden te leggen en blinde vlekken zichtbaar te maken.

 

Door dit met jou te bespreken ontstaat er voor jou inzicht. Inzicht in wat je doet, wat jouw behoefte is, wat je graag wilt en wat je kunt doen om dat te bereiken. Zodat je weer een gevoel van controle ervaart en beter in staat bent om te dealen met datgene wat op je pad komt.

 

 

Wat kan ik als coach/counselor voor je betekenen?

Iedereen doorloopt tijdens het leven verschillende  veranderingsprocessen. Zodra jij in een veranderingsproces (zoals bijvoorbeeld bij een echtscheiding, (grote) werkdruk, ziekte, verlies of verdriet) lijkt vast te lopen kan ik je begeleiden. 

 

Samen kijken we naar jouw denken, voelen en doen om hierin patronen te herkennen. Door herkenning en erkenning van deze patronen kunnen we vervolgens toewerken naar verandering waardoor jouw persoonlijke effectiviteit (jouw gedragsrepertoire) zal toenemen, en je beter in staat bent om te dealen met datgene wat op je pad komt.

Stress is een steeds vaker voorkomend verschijnsel. Het huidige levensritme, de eisen die de samenleving aan je stelt en de technologische ontwikkelingen waardoor je het gevoel hebt dat je altijd bereikbaar moet zijn maken dat je hoge eisen stelt aan jezelf. In diverse media-uitingen wordt hier al regelmatig aandacht aan besteed.

Hoewel enige stress juist zorgt voor uitdaging en productiviteit, kan een ongezonde hoeveelheid stress je blokkeren en er zelfs voor zorgen dat je lichamelijke klachten krijgt zoals prikkelbaarheid, vermoeidheid, slecht slapen, spierspanningen, verandering in het eetgedrag, concentratieproblemen, piekeren etc.


Balans tussen draagkracht en draaglast

Stress heeft alles te maken met de balans tussen draagkracht en draaglast. Zolang deze balans in orde is, is er sprake van gezonde stress. Als de draaglast echter zorgt voor een disbalans, en er te veel gevraagd wordt van jouw draagkracht, dan is er sprake van ongezonde stress.

 

Om jou te helpen maak ik gebruik van verschillende technieken. Centraal binnen dit alles staat echter jouw verhaal en jouw beleving. Ik zal je uitnodigen om dit zo goed mogelijk onder woorden te brengen.

 

Coaching/Counseling bestaat uit gesprekken, soms in combinatie met oefeningen. Het aantal gesprekken hangt volledig af van jouw verhaal en situatie. Aan het eind van ieder gesprek bekijken we samen of en hoe we verder gaan. Meestal is er na 5 gesprekken al veel bereikt.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Leontine

Online therapie

In verband met het corona-virus was het tijdelijk niet mogelijk om gesprekken in mijn praktijkruimte aan te bieden. Een goed alternatief bleek toen een beeld-gesprek via telefoon of laptop/computer.

Inmiddels kunnen de gesprekken (binnen de gestelde richtlijnen) weer face-to-face worden gevoerd. Mocht je je hier niet comfortabel bij voelen, of heb je verkoudheidsklachten en wil je toch graag in gesprek: het is nog steeds mogelijk een beeld-gesprek met mij af te spreken.

Uiteraard is een telefonische sessie ook mogelijk - mail mij gerust voor meer informatie.


Mededeling inzake corona-pandemie

Afspraak op locatie is mogelijk binnen de regelgeving van RIVM en beroepsverenigingen.
Wil je hier graag meer over weten? Neem dan contact met mij op via mail, telefoon of whatsapp; ik leg het je graag uit!

Opleidingen & registraties

2022 ACT master - ACT guide

2017 en 2019 en 2022 ACT (Acceptance and Commitment Therapy) - SeeTreu en ACT guide
2011-2016 opleiding tot Psychosociaal Therapeut (Stressmanagement CCC Professional) - Psychodidact


Geregistreerd bij NFG en RBCZ.

De meest behandelde coachingsvragen in mijn praktijk:

Deze vragen/problemen/klachten hoor ik vaak, wellicht herken je jezelf in één van deze uitspraken:

- hoe kom ik van mijn stress af?
- het wordt mij allemaal een beetje teveel
- hoe kan ik stoppen met piekeren?
- ik voel mij zo onzeker en heb heel weinig zelfvertrouwen
- hoe kan het dat het bij anderen zo gemakkelijk gaat en bij mij zo moeilijk?

- het voelt allemaal zo leeg en zo nutteloos....

- ik wil graag meer weten over ACT en wat dit voor mij kan betekenen
Herkenbaar? Of heb jij een andere vraag?

Voel je vrij om contact met mij op te nemen. Een kennismaking verplicht je tot niets, na afloop beslis je zelf of je een vervolggesprek met mij wilt.

Tarieven

Een sessie duurt gemiddeld 60 minuten, het tarief hiervoor is 80,00 euro.

Omdat het vaak prettig is om eerst kennis te maken beschouw ik bij het eerste gesprek 20 minuten als kennismaking en breng ik deze niet in rekening. Het tarief voor het eerste gesprek is 50,00 euro.

Als je aanvullend verzekerd bent kun je in aanmerking komen voor vergoeding van de kosten. Ik adviseer je om hiernaar te informeren bij jouw zorgverzekeraar.

Soms is een werkgever ook bereid om (een deel van) de kosten te vergoeden. Als je dit wilt kun je hiernaar informeren bij jouw werkgever.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 09.00 - 17.00
Woensdag -
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 09.00 - 17.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


© Coachcoaching.nl - Stress, burnout, relaties, loopbaan
| Disclaimer | Privacy verklaring | Login |