Coachcoaching.nl
Netwerk van coaches
Coachcoaching

Coach Ruth | Stresscounselor, Gelukscoach, Vitaliteitscoach i.o.

Stresscounselor,-Gelukscoach,-Vitaliteitscoach-i.o.-Overveen
Counselling & Coaching Overveen - Bloemendaal
Julianalaan 91
2051 JN Overveen
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online coaching aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCounselling & Coaching Overveen

Coach Ruth, persoonlijke counseling en coaching op het gebied van stressmanagement en vitaliteit. Missie: mensen laten inzien dat ze zelf aan het roer van hun leven staan en dat wanneer ze in actie komen, een vitaler en gelukkiger leven wacht. Overveen/Bloemendaal/Haarlem e.o.


Stress
Om de stress van alledag te kunnen managen en daarnaast ook een gelukkig en voldaan leven te leiden is het van belang te beschikken over een flinke dosis innerlijke veerkracht. Maar wat als deze ver te zoeken is en je steeds meer uit balans raakt?


Balans

Tijdens persoonlijke gesprekken help ik jou weer in balans te komen. In een warme en veilige omgeving, waar jij volledig jezelf mag zijn, analyseer ik samen met jou jouw stressgebied en wat daaraan ten grondslag ligt. 

Door het stellen van de juiste vragen, laat ik je nadenken over je leven, je gedrag en je keuzes. Ik bied jou zelfinzicht en vaardigheden, zodat je door het zetten van kleine stapjes steeds meer in balans komt. Ik help jou jezelf weer belangrijk te maken en te luisteren naar je gevoel.

Door te focussen op jouw mentale én fysieke vitaliteit, zal je innerlijke veerkracht vergroten en kom je weer in balans. Zo pak jij weer de regie over je eigen leven en weet je vanuit persoonlijke groei met een positieve focus je toekomst tegemoet te treden.

 

Wanneer je scherp ziet wie jij werkelijk bent, wat jíj́ nodig hebt én daarop ook in actie komt, zal dit leiden tot sterke persoonlijke groei. Met als eindresultaat een vitaler en gelukkiger leven!

***


Over mij

Uit eigen ervaring weet ik hoe funest het kan zijn om té lange tijd té veel stress te ervaren.
En hoe ontzettend moeilijk het is om uit die voortdenderende trein te stappen en stil te gaan staan. Van een afstand naar je leven te kijken en dan te zien dat het echt anders moet. 

Maar ik weet ook hoeveel leuker je leven uiteindelijk kan worden, als je dit wel doet. Als je leert om vanuit je hoofd meer naar je hart te gaan en te voelen wat je nodig hebt.

Toen ik in staat was om de controle over mijn leven terug te pakken, gingen er deuren open. Ik vond de weg weer terug naar mezelf, naar mijn verlangens. Ik kwam tot het inzicht, dat hoe je je voelt in je lijf, verbonden is met hoe je je voelt in je hoofd – en andersom.

En dat het daarom extra belangrijk is om naar de signalen van je lichaam te luisteren en zowel mentaal als fysiek goed voor jezelf te zorgen.

Dit leidt uiteindelijk tot een gelukkiger en vitaler leven en dat gun ik iedereen!


***

Werkwijze

We starten met een vrijblijvend intakegesprek van ongeveer 30 minuten. Van tevoren krijg je een uitgebreide vragenlijst gemaild. Tijdens het intakegesprek maken we kennis en ervaren we of er een wederzijdse klik is; een belangrijke voorwaarde voor een succesvol traject. 

Tevens onderzoeken we jouw hulpvraag, je doel en je verwachtingen. Ik zal toelichten hoe ik te werk ga en ik zal beoordelen of jouw hulpvraag binnen mijn expertise valt.

Als we tijdens het intakegesprek besluiten samen een traject aan te gaan, maken we een afspraak voor het eerste gesprek. Hoe het traject zal verlopen, is afhankelijk van jouw hulpvraag en doel. Daar stemmen we het aantal afspraken op af. De ervaring leert, dat met 5-7 gesprekken je vaak al een heel eind op weg bent.

***

Hoe?


Doel/actie
Per sessie doorlopen we een aantal stappen, waarbij de eerste stap het vaststellen van het gespreksdoel is en de laatste stap het bespreken van een te ondernemen actie. Zo zet je na iedere sessie kleine stapjes richting jouw uiteindelijke persoonlijke doel.

Stress/veerkracht
In iedere sessie staan we stil bij jouw evenwicht tussen stress en veerkracht. 
Samen brengen we in kaart welke stress je ervaart en hoe het is gesteld met jouw innerlijke veerkracht; je bezieling, je motivatie en je vitaliteit.

Vitaliteit
We zoomen in op jouw vitaliteit, die wordt bepaald door een mentaal en een fysiek stuk. 
Door stil te staan bij de 6 onderdelen waar je vitaliteit door wordt bepaald, kunnen we erachter komen wat bij jou aandacht nodig heeft.

Mentaal

 • Zinvol leven
 • Ondersteunende sociale contacten
 • Positief denken

Fysiek

 • Voldoende herstelmomenten
 • Regelmatig bewegen
 • Gezonde voeding

***

Reflectie en evaluatie
Gedurende het traject, zullen er regelmatig momenten van reflectie en evaluatie plaatsvinden, om er zeker van te zijn dat je nog steeds op het voor jou juiste pad zit.

Afronden
Wanneer je doel is bereikt, ronden we het traject af. Het kan prettig zijn om een aantal maanden later een terugkomsessie af te spreken, om te evalueren hoe het gaat. Dit helpt je om je ontwikkeldoelen scherp te houden en blijvend in de praktijk te brengen.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op

Ruth

Online therapie

In verband met de coronaregels is het mogelijk om bij acute milde gezondheidsklachten een gepland gesprek toch doorgang te laten vinden, zowel online (via beeldbellen) als telefonsich i.p.v. face-to-face in de praktijk. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen.


Mededeling inzake corona-pandemie

Aangepaste praktijkvoering ivm coronavirus (COVID-19)

  
Door het coronavirus ben ik genoodzaakt mijn praktijkvoering aan te passen.

Om alle coachingsgesprekken veilig face-to-face te laten doorgaan, volg ik de protocollen van beroepsvereniging CAT en de richtlijnen van het RIVM.

 

Gezondheidscheck

Indien je één of meerdere van onderstaande vragen met ‘ja’ beantwoordt, dan kan het gesprek niet face-to-face doorgaan. We zullen in dit geval het gesprek telefonisch/online houden of verzetten naar een later tijdstip.

 

 • Had je één of meerdere van deze klachten de afgelopen 24 uur? Hoesten, verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), verhoging of koorts, benauwdheid of reuk- en/of smaakverlies?

 

 • Heb je op dit moment een huisgenoot met milde klachten en koorts en/of benauwdheid?

 

 • Heb je het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (met een test)?

 

 • Ben je in quarantaine omdat je:
  - een huisgenoot of nauw contact bent van iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld?
  - bent (terug)gekomen uit een COVID-19-risicogebied?
  - bent gewaarschuwd door de app Corona Melder? 

 

Een uur vóór de afspraak krijg je een mail/telefoontje om te checken of je deze vragen allemaal met ‘nee’ kunt beantwoorden. Pas na je reactie gaat de face-to-face afspraak definitief door.

 


Praktijkregels

Ik vraag je maximaal 5 minuten voor de afspraak te arriveren. We kunnen helaas geen handen schudden en houden 1,5 meter afstand tot elkaar. Handalcohol en mondmaskers zijn beschikbaar.

 

De praktijkruimte wordt geventileerd en contactpunten worden schoongemaakt na ieder gesprek. Het toilet wordt bij voorkeur niet gebruikt. Helaas kan ik geen water, koffie en/of thee serveren.

 

 

Bedankt voor je begrip en medewerking!

Opleidingen & registraties

* 2000-2005 WO Tandheelkunde - Vrije Universiteit van Amsterdam
* 2018 8 weekse Mindfulness (MBSR) training
* 2018-2019 HBO Stresscounselor - Sonnevelt
* 2019-2020 HBO Gelukscoach - Sonnevelt
* 2018-2021 HBO Vitaliteitscoach i.o. - Sonnevelt
* 2021 HBO Trainer Hormoonfactor i.o. Sonnevelt

* Lid van beroepsvereniging CAT vergoedbaar - registratienummer CM2661-01-10-19 - vakgroep Psychosociale zorg

* AGB-code Zorgverlener: 90107752
* AGB-code Praktijk: 90066843

 
Vertrouwelijkheid en ethische code

Vanzelfsprekend neem ik met jou als mijn cliënt de hoogste mate van vertrouwelijkheid in acht.
Ik onderschrijf en verbind mij aan de Ethische Code van Sonnevelt, aan de CAT-morele beroepscode en de GAT-beroepscode

Specialisaties

* Cliënten preventief en curatief adviseren op het gebied van stressmanagement. Samen analyseren we jouw stressgebied en wat daaraan ten grondslag ligt. Door het stellen van de juiste vragen, laat ik je nadenken over je leven, je gedrag en je keuzes. Ik bied jou zelfinzicht en vaardigheden, zodat je door het zetten van kleine stapjes steeds meer in balans komt

* Cliënten begeleiden bij het ontwikkelen van een levenswijze die duurzaam geluk bevordert. Duurzaam geluk betekent dat je van binnen naar buiten leeft. Dus wat heb jij nodig? En hoe zet jij dit neer in de buitenwereld? Zo wordt het eenvoudiger om keuzes te maken en eenvoudiger om om te gaan met de prikkels van buitenaf.

 
* Vitaliteit, zowel mentaal als fysiek. 

Tarieven

Meestal nemen counselings- en/of coachingstrajecten circa 5-7 gesprekken in beslag van ongeveer een uur.

 

Het intakegesprek (30 minuten) is GRATIS en vrijblijvend

Vervolggesprekken (60 minuten) kosten € 80,- (vrijgesteld van BTW)

 

 

Vanaf 23 oktober 2019 ben ik aangesloten bij beroepsvereniging CAT-vergoedbaar als vergoedbare CAT therapeut. Daarmee vergoeden sommige zorgverzekeraars counseling (prestatiecode 24506 *) en coaching (prestatiecode 24505**) vanuit een aanvullend pakket.

 

Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen.* Counseling – prestatiecode 24506. Counseling is een laagdrempelige vorm van (emotionele) hulpverlening. Letterlijk vertaald uit het Engels betekent het raadgeven. Het doel van counseling is het helpen van mensen bij: -het oplossen of hanteren van problemen, – het vinden van antwoorden op vragen – het benutten van ongebruikte mogelijkheden – het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

** Coaching – prestatiecode 24505. Coaching is geworteld in de positieve psychologie en moet niet verward worden met counseling of begeleidingsvormen die erop gericht zijn mentale blokkades of psychische stagnatie te verhelpen. Indien er sprake is van kinder coaching behandelt de therapeut in kwestie ook kinderen door deze te coachen.

Openingstijden

Maandag 09:00-17:00
Dinsdag 09:00-17:00
Woensdag 09:00-12:00
Donderdag 09:00-17:00
Vrijdag 09:00-12:00
Zaterdag in overleg
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


© Coachcoaching.nl - Stress, burnout, relaties, loopbaan
| Disclaimer | Privacy verklaring | Login |