Coachcoaching.nl
Netwerk van coaches
Coachcoaching

Jozien | Coach, therapeut, gezinscoach

Coach,-therapeut,-gezinscoach-Wijnjewoude
Coaching Wijnjewoude
Weinterp 37A
9241 HB Wijnjewoude
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCoaching Wijnjewoude

Coaching is een goede methode om jezelf verder te ontwikkelen, blokkades te doorbreken, uit patronen te stappen die te bepalend zijn (geworden) in je leven.

Coaching kan ook helpend zijn als je niet goed weet wat je wil, bijvoorbeeld in je werk of persoonlijke leven. Een coach heeft niet het antwoord, maar weet wel de weg(en) daar naartoe. Coaching is iets anders dan therapie, maar kan ook in elkaar over lopen.

In mijn praktijk bied ik zowel coaching als therapie aan. Het voordeel daarvan is dat er altijd overgeschakeld kan worden van het één naar het ander als dat nodig is. Eventuele diepere problemen die aan de oppervlakte komen, kunnen therapeutisch worden benaderd, waarna we de coaching weer voortzetten. Een coach die geen therapeut is, zal je op zo'n moment (moeten) doorverwijzen, waardoor het proces stagneert.

Coaching is een onderdeel geweest van mijn opleiding tot therapeut, ik ben o.a. gestaltcoach. In het kort betekent dit dat ik je zal coachen op een open, niet-veroordelende manier, waarbij contact centraal staat. Dat gaat zowel over het contact met elkaar en jezelf, als met je angsten en verlangens.

Coachingstrajecten via een werkgever zijn ook mogellijk, neem hiervoor persoonlijk contact op.


Coaching voorbeelden

Voorbeelden waarbij coaching zinnig is:

- 'Ik ben niet gelukkig in mijn werk, ik wil iets doen wat echt bij me past.'
- Dertigersdilemma / midlifecrisis
- Altijd moe, lusteloos
- Steeds tegen dezelfde problemen aan lopen
- 'Ik wil meer uit mijn leven halen, maar hoe?'
- 'Ik wil wel ..., maar ik durf niet!'
Enz.

Als je twijfelt of therapie of coaching passend is, neem gewoon contact op. Het maakt niet altijd zoveel uit welke naam het beestje heeft, zolang je passende hulp vindt! In mijn praktijk loopt coaching en therapie vaak door elkaar. Dat geeft niet, er staan dezelfde tijden en tarieven voor.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Jozien

Opleidingen & registraties

Ik ben vanaf 2006 werkzaam in de hulpverlening. Mijn ervaring ligt in de maatschappelijke opvang met een expertise in huiselijk geweld, en verder in de GGZ en de psychiatrie. 

Sinds een aantal jaar heb ik mijn eigen praktijk en van daaruit word ik ook ingehuurd als gezinstherapeut op een dagbesteding waar ik jongeren en hun gezin behandel. Deze ruime en brede ervaring zet ik dagelijks in in mijn werk.

Mijn opleidingen heb ik gevolgd aan de Haagse Hogeschool en het KIN (Kempler Instituut Nederland). Na mijn HBO heb ik een vierjarige opleiding tot therapeut gevolgd, waar ook coaching een onderdeel van is.
Daarnaast en daarna heb ik diverse aanvullende trainingen gevolgd op het gebied van o.a. trauma en gehechtheid, geleide meditatie, non-violent resistance, systeemgericht werken bij (v)echtscheiding en coaching.


Ik ben lid van de beroepsvereniging NVAGT en de koepelorganisatie RBCZ. Daardoor is een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk, check dit bij uw verzekeraar.
AGB code therapeut: 90106656
AGB code praktijk: 90065894

Specialisaties

Ik ben opgeleid als gestalttherapeut en gestaltcoach. Gestalttherapie is de therapie van het contact. Contact met elkaar, maar bovenal met jezelf.
Gestalt is een oordeelloze, onderzoekende benadering. Qua coaching betekent dat, dat ik er op vertrouw dat het antwoord, of datgene wat je graag wil, ergens in jou zit. Ik hoef en mag (!) dat niet voor je invullen. Maar ik neem wel een standpunt in. Dat is nodig zodat we elkaar tegenkomen en jij kunt voelen wat wel en niet klopt, wat wel en niet prettig is voor je, om zo tot je eigen conlusies te komen.
Een standpunt innemen is iets anders als een diagnose of een label opplakken of een instructie geven over wat iemand zou moeten doen. Het is iets om samen te onderzoeken, ‘dit vind ik, wat vind jij?’ ‘Dit merk ik, wat merk jij?’. De meeste mensen vinden dit erg prettig en verfrissend. Zeker wanneer je gewend bent aan een psycholoog, therapeut of coach, die van achter een schrijfblokje 'hm' mompelt, kan je bij mij een andere ervaring opdoen.

De meest behandelde coachingsvragen in mijn praktijk:

Als het om coaching gaat, zijn de meest voorkomende vragen in mijn praktijk:
- Hoe moet ik verder in mijn relatie/
- Hoe moet ik verder in mijn werk?
- Wat wil ik nou eigenlijk?
- Waarom ben ik niet gelukkig en hoe word ik dat?
- Ik wil het anders doen, maar hoe?
- Ik wil ..., maar ik durf niet!

Uiteraard zijn alle vragen, dilemma's, blokkades en hobbels welkom. Coaching en therapie op maat, betekent dat we een traject maken waar jij je fijn bij voelt. Ook losse gesprekken zijn mogelijk. Er is nooit een verplichting om verder te gaan, jij komt wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Tarieven

2019:
45 tot 60 minuten: E60
75 tot 90 minuten: E90

vanaf 1 januari 2020:
45 tot 60 minuten: E65
75 tot 90 minuten: E95

Een coachinggesprek duurt doorgaans 45 tot 60 minuten.

Er zijn mogelijkheden tot vergoeding via de aanvullende verzekering. Ook trajecten via een werkgever zijn mogelijk. Neem hiervoor contact met mij op.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag Hele dag
Woensdag Bij uitzondering
Donderdag -
Vrijdag Hele dag
Zaterdag Bespreekbaar tegen hoger tarief
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


© Coachcoaching.nl - Stress, burnout, relaties, loopbaan
| Disclaimer | Privacy verklaring | Login |