Coachcoaching.nl
Netwerk van coaches
Coachcoaching

Lydia Groeneveld | Psycholoog & Coach

Psycholoog-&-Coach--Nijmegen
Irene Vorrinkstraat 225
6535 NA Nijmegen
lydia-groeneveld@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCoach Nijmegen

 

Welkom! Mijn naam is Lydia Groeneveld en ik stel mij graag persoonlijk aan je voor. Ik ben spontaan, enthousiast, energiek, warm, gedreven, sterk betrokken, deskundig en vriendelijk. 

 

Mijn coachende begeleiding is laagdrempelig, geeft inzicht in de vraag die je hebt en is vooral gericht op oplossingen die aan jouw vraag voldoen. We praten niet alleen; je gaat ook daadwerkelijk aan de slag aan de hand van concrete opdrachten om jouw vraag vooral praktisch te kunnen vertalen in jouw dagelijkse leven en/of werk. 

 

Ik hecht sterk aan de kracht van een waarderende manier van samenwerking en werk met de 5 V's: Verhaal, Vertel, Verbind, Verwonder, Verander. Elke vraag, persoonlijk, thuis of in werk, start immers met een verhaal. 

 

Bij elke vraag werk ik met een analyse. Wat is het verhaal achter de vraag en hoe kan deze vraag vertaald worden naar persoonlijke groei, verdere ontwikkelingen en praktische oplossingen. 

 

 

Mijn ervaring en kwaliteit

Als psycholoog, coach en trainer heb ik ruime werkervaring opgedaan bij vragen op het gebied van Levensvragen, Gezondheid, Arbeid & Organisatie, Leiderschap, Relaties en Persoonlijke ontwikkeling en groei; zowel individueel als ook in organisaties. Begeleiding bij het omgaan met life-events, stress, burn-out, emoties, persoonlijk leiderschap, persoonlijke ontwikkeling maar ook (dreigend) verlies van relatie of werk zijn hier voorbeelden van.

 

Om mijn kwaliteit te waarborgen heb ik mij, na mijn universitaire studie Gezondheidspsychologie en Arbeid- & Organisatiepsychologie, aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Ik ben bevoegd om de titel Registerpsycholoog te gebruiken. Ieder jaar volg ik opleidingen, trainingen en intervisie om mij te blijven ontwikkelen op mijn vakgebied en daarmee ook klanten goed van dienst te kunnen en blijven zijn. 

 

 

Coachingsvragen

Herken jij een van deze wensen voor coaching? 

  • "Ik wil een volgende stap zetten in mijn persoonlijke ontwikkeling"
  • "Ik wil graag meer inzicht krijgen in het ontwikkelen van mijn persoonlijk leiderschap"
  • "Ik wil mijn tijd en energie meer in balans brengen en meer oog en grip krijgen op mijn vitaliteit"

 

  • "Mijn werkgever promoot de wens dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn. Ik wil dat ook maar het is zo'n kreet en ik weet niet hoe ik hier handen en voeten aan kan geven"

 

  • "Ik loop in mijn werk tegen bepaalde dingen aan als medewerker en weet niet hoe ik hier grip op kan krijgen"

 

  • "Ik loop in mijn werk tegen bepaalde zaken aan als leidinggevende en weet niet hoe ik dit kan ombuigen"  

 

  • "Ik heb last van stress; hoe ga ik hiermee om als medewerker of leidinggevende? 

 

  • "Als leidinggevende wordt van mij verwacht dat ik goed om kan gaan met de begeleiding van mijn medewerkers bij stress en burn-out en re-integrate maar ik weet niet of ik dat goed in de vingers heb"

 

 

Coachingstraject

Zeker, het zijn slechts veel gehoorde wensen maar ook andere coachingsvragen kunnen uiteraard aan de orde zijn. Het gewenste resultaat en de duur van een coachingstraject stellen wij vantevoren samen vast. 

 

Mijn kracht als coach ligt vervolgens in verbinding zoeken, analyserend handelen en oplossingsgericht werken. Vragen die complex zijn of lijken, breng ik graag terug tot behapbare vragen. Mijn werkwijze is samenwerken op een positieve en waarderende manier.

 

Hierbij maak ik gebruik van de 5 V's; Verhaal, Vertel, Verbind, Verwonder, Verander. Aan iedere vraag gaat immers een verhaal vooraf.

 

Is je interesse gewekt of wil je meer weten? Neem dan via de button contact met mij op.  

 

 

Jouw kompas na afronding gesprekken 

Regelmatig hoor ik van mensen; ik weet nog wel wat er ongeveer besproken is, maar ik heb niet alles onthouden. Dat is heel logisch; je kunt niet alles onthouden in een periode die je toch voor een deel in beslag neemt tijdens de coaching.

 

Daarom ontvang je van mij aan het eind van de gesprekken een evaluatie in de vorm van een kompas. Hierin staan de voor jou belangrijkste vragen beschreven die je hebt aangereikt maar ook de kern en aandachtspunten van hoe hier verder mee om te gaan.

 

Dit maakt dat je niet alles hoeft te onthouden terwijl je hoofd vaak al vol zit maar je krijgt dit mee in jouw persoonlijke kompas.  

 

 

Vergoeding 

De therapie wordt niet vergoed door reguliere verzekeraars. Dit is een investering in jezelf.

 

Mijn ervaring is dat werkgevers vaak bereid zijn om uit het oogpunt van Goed werkgeverschap een coachingstraject voor hun medewerkers te vergoeden.

 

Veel werkgevers zijn ook bereid om begeleiding aan te merken als een coachingstraject als onderdeel van jouw opleidingsbudget of persoonlijk ontwikkelingsbudget. Het is zeker de moeite waard om hierover in gesprek te gaan met jouw werkgever. 

 

 

 

 

 

 

 

Praktische informatie

Werktijden: Maandag tot en met Vrijdag
Tarieven: Individuele therapie € 95, - per sessie incl BTW, Relatietherapie € 110,- per sessie (€ 55,- per partner) incl BTW
Sessieduur: Een sessie is gemiddeld een uur
Opleidingen: Psychologie (drs) richting GZ en Arbeid & Organisatiepsychologie
Beroepsvereniging: NIP

Ligging


© Coachcoaching.nl - Stress, burnout, relaties, loopbaan
| Disclaimer | Privacyverklaring | Login |