Coachcoaching.nl
Netwerk van coaches
Coachcoaching

Helmi van de Moosdijk | Coach - Relatiecoach

Coach---Relatiecoach-Lierop
Coach Helmond - Someren
Balisboom 24
5715 BZ Lierop
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCoach Helmond - Someren

Relatiecoaching.  Specialisatie: hechtingsproblematiek, conflicthantering/communicatie en intimiteit/seksualiteit. Ik ben opgeleid als integratief therapeut. Je kunt ook terecht voor individuele coaching.

 

 

Het leerproces Persoonlijke Groei

Problemen horen bij het leven. De ongewenste situatie stimuleert ons tot het stellen van doelen.

Wanneer mensen geen problemen zouden hebben zou veel van het avontuur van het leven verloren gaan. Het misschien wel mooiste levensavontuur is het leerproces dat we benoemen als 'Persoonlijke Groei'. Dit is de ontwikkeling van de mens die op steeds intensere manier leert zichzelf te zijn.

De mens moet leren te worden wie hij is. Het probleem is een uitdaging tot persoonlijke groei. Vaak zijn problemen het begin van een leerproces.

 

De lerende en het leerproces:

In de 1e fase van het leerproces komt het zelfgevoel van de lerende onder druk te staan. Je gaat je jou eigen onvermogen steeds scherper realiseren. Je weet steeds beter wat je allemaal niet weet en niet kan. Het frustratieniveau in deze fase kan dan oplopen. Je ervaart interne en externe weerstand.

Wanneer in de 2e fase van het leerproces de competentie toeneemt, groeit ook de ervaring van succes. Met het toenemende succes ontwikkel je een beter zelfgevoel. Als je dan in de eindfase het niveau van onbewust/competent hebt bereikt dan zijn nieuwe kennis en vaardigheden geïntegreerd.

De succeservaring leidt tot zelfbevestiging en de ontwikkeling van een positief zelfgevoel. Dit zelfgevoel is weer een nuttige bagage voor een volgend leerproces. 

 

Ligging


© Coachcoaching.nl - Stress, burnout, relaties, loopbaan
| Disclaimer | Privacy verklaring | Login |