Coachcoaching.nl
Netwerk van coaches
Coachcoaching

Ninian Sammels | Coach en relatiecoach

Coach-en-relatiecoach-Amsterdam
Botticellistraat 28
1077 GB Amsterdam
ninian-sammels@datzitzo.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCoach Amsterdam-Zuid

Als coach begeleid ik je om antwoorden te vinden op vragen die gaan over wat je wìlt en wat je kúnt.

 

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

Is coaching een vorm van therapie? Of therapie misschien een vorm van coaching? Er bestaan duidelijke overeenkomsten tussen de coaching en therapie.  Maar wat zijn de overeenkomsten en verschillen? 

 

Het verschil tussen coaching en therapie zit hem ‘simpel gezegd’ in het gegeven dat coaching zich richt op hoe je je verhoudt tot de buitenwereld en therapie op hoe je je verhoudt tot je binnenwereld. 

 

Als coach begeleid ik je naar verandering(en) in de buitenwereld. Vaak is er sprake van een ‘ontwikkelingsvraag’, waar vervolgens doelen aan worden gekoppeld. Doelen kunnen liggen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zakelijke capaciteiten en/of vaardigheden. Om die doelen te bereiken kijken we onder andere naar je huidige doen en laten.

Coaching is daarom ook praktischer en meer handelingsgericht dan therapie. 

 

Bij therapie ligt de focus meer op het ‘verhelpen’ van mentale blokkades of psychische klachten, waarbij er door middel van gesprekken onderliggende oorzaken naar boven worden gehaald. Daarnaast wordt er gestreefd naar een ander, hersteld, welbevinden. In een therapietraject is er vaak meer tijd nodig voor het behalen van de doelen.

 

 

Coaching versus therapie 

Coaching is géen therapie en het is ook niet de bedoeling dat het als therapie wordt opgevat. Het kan wel uitmonden in therapie. Voor mensen die overwegen om een vorm van therapie te gaan volgen, biedt coaching wél een goed alternatief. 

 

Een belangrijk verschil tussen een coach en een therapeut is het doel dat zij willen bereiken met de cliënt. 

 

Als coach ga ik samen met jou op zoek naar een oplossing voor je probleem. Daarnaast gaat coaching vooral over de toekomst. Als coach ondersteun ik je in je situatie, het verbeteren van je prestaties en het creëeren van wenselijke situaties. Tijdens de coaching voornamelijk uitgegaan van je talenten en de optimale benutting daarvan.

 

Therapie richt zich daarentegen hoofdzakelijk op het oorspronkelijke, onderliggende probleem, om zo het probleem te achterhalen, met als uiteindelijke doel vermindering van je psychische klachten en verbetering van je functioneren. 

 

Een psycholoog of therapeut gaat dus ín op het verleden.

Het doel van therapie is het verminderen van psychische klachten en eventuele disfunctioneren, zodat je welbevinden zich (kan) herstelt(len).

 

 

Wat is de juiste keuze?

Coaching kan een goede behandelmethode zijn wanneer je een bepaalde eigenschap wilt versterken of ontwikkelen of meer inzicht te krijgen in je persoonlijke wensen en doelstellingen.  

 

Met een coach probeert je ervoor te zorgen dat je zo veel mogelijk manieren vindt en ontwikkelt die je effectiviteit vergroten, waardoor je gestelde doelen kunnen worden behaald.  

 

Kortgaand: wanneer het goed gaat, maar je op een specifiek vlak hulp nodig hebt dan kun je het beste kiezen voor coaching. 

 

Als je een probleem hebt waar je al langer mee worstelt en waar jouw (geestelijke) welzijn onder te lijden heeft, bijnvoorbeeld een sterfgeval, verlies, paniekaanvallen of een verslaving, dan is psychotherapie een betere optie. Als je meer uitleg wilt, kijk ook eens op mijn site voor psychotherapie. 

 

Openingstijden

Maandag 08.45 - 21.00 Amsterdam
Dinsdag 08.45 - 18.00 Amsterdam
Woensdag 08.00 - 13.30 Oegstgeest, 14.00 - 21.00 Amsterdam
Donderdag 08.00 - 18.00 Oegstgeest
Vrijdag 08.00 - 15.00 Oegstgeest
Zaterdag -
Zondag -

Praktische info

Werktijden: Maandag en dinsdag hele dag Amsterdam, donderdag en vrijdag hele dag Oegstgeest, woensdagochtend Oegstgeest, woensdagmiddag Amsterdam
Tarieven: 95 euro per sessie exclusief btw
Sessieduur: 45 tot 60 minuten
Opleidingen: Nederlandse academie voor psychotherapie
Beroepsvereniging: Algemeen: voor continue inspiratie en kwaliteitsborging ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging: de V.I.T, Vereniging van Integraal therapeuten. Mijn lidmaatschapsnummer is: 462.14.A Daarnaast staat mijn praktijk geregistreerd bij Vektis, een database voor zorgverzekeraars. De AGB-code is 90.058716 De AGB-code voor mij als zorgverlener is 90.058717. Klachten: Ik sta ingeschreven in het RBCZ-register als Registertherapeut BCZ (licentienummer 103240R) en ben daarmee onderhevig aan het tuchtrecht van de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ). Ik ben aangesloten bij SCAG, Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen. Ik sta ingeschreven onder nummer 11553. De SCAG biedt een laagdrempelige klachtenregeling en een – voor de cliënt gratis - onafhankelijke klachtenfunctionaris. KVK nummer: 34186963
Diversen: Ik ben werkzaam in twee praktijken. In Oegstgeest houd ik praktijk in een oud klooster dat slechts op 25 minuten rijden ligt van Amsterdam. Op deze lokatie is er voldoende parkeergelegenheid en kunt u uw auto gratis, voor de deur, parkeren. Deze lokatie is tevens goed te bereiken met het openbaar vervoer. In Amsterdam (Valeriusstraat 78 huis) houd ik praktijk in een groepspraktijk, waarin verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd. Deze praktijk is gevestigd in een lommerrijke buurt waar u goed kunt parkeren, maar die tevens met het openbaar vervoer goed te bereiken is.

Ligging


© Coachcoaching.nl - Stress, burnout, relaties, loopbaan
| Disclaimer | Privacy verklaring | Login |